PREMIERA ROMANEASCA IN HIMALAYA

TICU LACATUSU,ALATURI DE ALTI 3 ALPINISTI ROMANI,

VIOREL AMZAROIU, CRISTI GRUIA, SEBI PAULENCO

INCEARCA

ESCALADAREA UNUI DIFICIL PISC HIMALAYAN,

 INCA NEURCAT DE OM

 

EXPEDITIE INTEGRAL ROMANEASCA,FARA SERPASI DE ALTITUDINE

                                              TSARTSE  PEAK -6346m

                                                  APRILIE– MAI 2014

          AVENTURA IN HIMALAYA NECUNOSCUTA

 

Ticu Lacatusu, primul roman cuceritor al Everestului si singurul detinator al performantei TOP7, cucerirea celor mai inalte virfuri de pe cele 7 continente va pleca marti, 22 aprilie, in Himalaya avand ca obiectiv ascensiunea in premiera mondiala a varfului Tsartse Peak-6346m.

Varful virgin TSARTSE (6346m) face parte din masivul Mukut grupul Sanndache Himal, regiunea himalayana DHAULAGIRI si este situat in nordul Nepalului, in apropierea granitei cu Tibetul.

 Varful TSARTSE este in acest moment inca neurcat de om desi a fost incercat in ultimii ani de alpinisti din Japonia, Franta, SUA, Germania, Romania, Australia. Constantin Lacatusu impreuna cu germanii Frank Meutzner si Goetz Wiegand a incercat acest varf de 3 ori, in 2006, 2012 si 2013, dar varful a ramas virgin.

In cursul acestor tentative, Lacatusu si cei 2 colegi germani au urcat in premiera absoluta varful botezat PEAK EUROPA (6403m, cel mai inalt din masiv) si Tashi Kang (6386m, al 2-lea pisc din masiv, Tsartse fiind al 3-lea)). Ultima tentativa apartine unei echipe australiene, in toamna anului trecut.

TSARTSE este inconjurat din toate partile de versanti stancosi dificili care il apara aidoma unei fortarete inexpugnabila pana in prezent.

Proiectul este continuarea unui inceput de drum pentru alpinismul romanesc, prin trecerea de la repetarea unor ascensiuni ‘clasice’ la realizarea de premiere in muntii inalti ai Terrei.

Expeditia este sustinuta de RIFIL, KOBER si Consiliul Judetean Neamt iar echipamentul alpinistic este asigurat de VAUDE Sport Germania si se va desfasura intre  22 aprilie – 26 mai 2014.

 

Contact: 0744913941 TICU LACATUSU, 0744791024 Irina Pacurariu

 Tel satelit Thuraya 008821621270970

               office@mountain.rowww.mountain.ro,   www.lacatusu.ro